Marks & Spencer, Cheshire Oaks Retail Park

Working in conjunction with the project architects, EA were commissioned to develop a strong and striking landscape setting for a new flagship, zero-carbon Marks and Spencer store. New technologies such as sustainable urban drainage systems, water recycling and low carbon impact construction methods and materials were essential for achieving the highest environmental objectives.

We developed a bold linear watercourse planted with lilies and reed beds along the main pedestrian access spine, with sculptural tree planters at the entrance to the store and stained glass Ďartí panels set within timber louvered panels to screen ground level structural parking.

Walkway & canal   Main entrance Plaza   Site plan   Main entrance  
Computer visualisation  
Computer visualisation